Azië 2020
Wij helpen u
graag verder
 
 
 

Het blijft altijd nog een beetje een mysterieus werelddeel, Azië. Sfeervol, mooi, indrukwekkend, vriendelijk, aangenaam, boeiend, maar telkens ook een beetje mysterieus. U kunt het op verschillende rivieren zelf ervaren.

 
2020

aant. dagen
 
Schip
Categorie
Taal
 
prijs pp. vanaf

  12   ms Anawrahta 4       MYANMAR: Yangon, Mandalay, Taguang, Kyun Daw Island, Thagara, Hsithe, Mandalay
€ 6393
                     
  13   ms Jayavarman 4+      

MEKONG: Ho Chi Minh (Saigon) Cai Be, Tan Chau, Phom Phen, Angkor Ban, Kampong Cham, Siem Reap

€ 3.999
                     
 
 

Irrawaddy
De rivier Irrawaddy (of Ayeyarwady) is al ongeveer 1200 jaar de levensader van Myanmar (Birma). Veel dorpen en steden, waaronder de vroegere hoofdstad Mandalay, zijn aan de rivier gelegen. Voor het grootste deel van hun handel zijn deze dorpen en steden afhankelijk van de rivier, maar het is ook een belangrijke visgrond voor de bevolking en duizenden hectaren landbouwgrond worden geïrrigeerd met water van deze rivier.

De rivier ontstaat door de samenvloeiing van de rivieren Nmai en Mali, die op hun beurt weer ontstaan uit de gletsjers van de Himalaya in
Noord-Myanmar. De rivier heeft een lengte van 2.170 kilometer, een stroomgebied van 400.000 km2 en vormt aan het einde een delta van
300 km. breed.

De hoogtepunten van de bezienswaardigheden langs de rivier liggen voornamelijk tussen het traject Mandalay en Prome, daar waar wij de cruisearrangementen aanbieden.

 

 

Mekong
De rivier Mekong ontspringt op het Tibetaans plateau en komt 4909 kilometer verder uit in de Chinese Zee. Ze doorkruist delen van China, Myanmar (Birma), Thailand, Laos, Cambodja en tenslotte Vietnam, maar dan onder een andere naam. Langs de hele rivier is de bevolking afhankelijk van deze grote stroom vanwege visserij, voor transport, irrigatie van landbouwgrond en tegenwoordig ook toerisme.
Voor de Mekong hebben wij de route van Ho Chi Minh City (Saigon) naar Siem Reap via onder andere Phnom Penh, dus door Vietnam en Cambodja.

Deze cruise kan ook in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd. De vaarroute doorkruist prachtige landschappen met jungle, glooiende velden en pittoreske plaatsjes met prachtige bezienswaardigheden.

Het Verre Oosten openbaart zich in al haar schoonheid, met haar mystiek en stille pracht, met haar vriendelijke bevolking. Tijdens de cruise komen steeds de vele invloeden van de koloniale tijden zichtbaar in architectuur, decoratie en cultuur. Door gebruik te maken van de rivier, vaak de levensader voor de locale economie, krijgt u een goed beeld van het dagelijkse leven.

 
 
Cruise Consulting ctr BVBA - Lic A 6231 - Rootenstraat 7 bus 18 - 3600 Genk - info@rivercruises.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

END