Kroatië 2020
Wij helpen u
graag verder
 
 
 

Dalmatië heeft de reiziger ontzettend veel te bieden. De natuur is er prachtig. Er zijn watervallen, grotten, kloven, meren en bergmassieven. Er zijn veel Romeinse en middeleeuwse steden waarvan er veel op de Unesco werelderfgoedlijst staan. Met deze korte route langs de kust ontdekken we een aantal parels van de Kroatische kust..

 
MV Black Swan

Kustcruise - 8 dagen.
Dubrovnik, Slano, Mljet, Vis, Korčula, Biševo, Hvar, Bol, Split
Vertrek: mei - oktober 2020
Vanaf € 2116 p.p.

 
 
De zuidelijk gelegen stad Dubrovnik met de haven Port Gruž heeft veel te bieden voor een afwisselende dag. De stad staat bekend om het prachtige historische centrum met daaromheen de oude middeleeuwse stadsmuren. De stad Hvar heeft een gezellige haven, een oud stadscentrum omringd door een zevende eeuwse stadsmuur, een hooggelegen fort, het Hvar Herritage Museum en een sfeervol plein ‘Pjaca’. Het heuvelachtige gebied rondom de stad Hvar wordt afgewisseld met mooie stranden en wijngaarden. Op het eiland Brac is het prachtige en idyllische strand Zlatni Rat gelegen. Het witte kiezelstrand steekt behoorlijk af bij de prachtige kleur van het water. Het strand heeft de vorm van een landtong en telt zo’n vijftig meter. De vorm wordt vergeleken met een hoorn. Vandaar de naam ‘Zlatni Rat’, wat gouden hoorn betekent. De
omgeving leent zich uitzonderlijk goed om te snorkelen en het beoefenen van andere watersporten. Een dagje strand is prima met cultuur te combineren. In de plaats Bol zijn namelijk een aantal mooie paleizen en kerken te bezoeken.

Split ligt aan de kust halverwege Dalmatië. Het oude centrum is erg mooi en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Je kunt er heerlijk doorheen
struinen. In de smalle straatjes zijn overal terrasjes, cafés en restaurants te vinden. Een heerlijke bestemming, een aaneenschakeling van mooie uitzichten, pittoreske plaatsjes en culinaire verrassingen.

 
 
Cruise Consulting ctr BVBA - Lic A 6231 - Rootenstraat 7 bus 18 - 3600 Genk - info@rivercruises.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

END