Douro 2020
Wij helpen u
graag verder
 
 
 

De Douro stroomt door een in 2001 door Unesco benoemd Werelderfgoed landschap. Deze rivier begint in Spanje als de Duero, maar zowel de Spaanse naam als de Portugese naam betekent Goud; de gouden rivier dus. Die naam verdient de Douro ook. Haar oevers zijn soms glooiende wijngaarden en dan weer steile rotswanden. De steden en plaatsjes langs de rivier zijn allemaal sinds heugenis sterk verbonden met de grillige stromingen van het water. In vroegere tijden kon men alleen maar met speciale boten de rivier bevaren om bijvoorbeeld de wijnvaten en andere handelswaar naar Porto te kunnen vervoeren. Nu kunt u met moderne schepen comfortabel de Douro bevaren en de vele prachtige steden en plaatsen bezoeken.

 
2020
 
aant. dagen
  Schip categorie - taal  
prijs pp. vanaf

  8   MS Douro Prince 4       Klein schip. Porto, Régua, Vega Terron,/Barca d'Alva, Pinhăo, Porto
€ 1399
                     
  11   MS Douro Cruiser 4+       Porto, Régua, Pinhăo, Vega Terron/Barca d'Alva, Quinta, Porto
€ 2282
                     
  8   MS Douro Experience 4+     Porto, Régua, Pinhăo, Vega Terron/Barca d'Alva, Quinta, Porto
€ 2372
                       
  8   MS AmaDouro 5+       Porto, Entre-os-Rios, Régua, Pinhăo, Barca d'Alva, Porto
€ 3499
                       
  8   MS Douro Spirit 4       Porto, Betetos, Pinhăo, Vega de Terron, Barca d'Alva, Peso de Régua, Vila Nova de Gaia, Porto
€ 1683
                     
 
 

U kan een keuze maken uit een waaier van excursies, waaronder een bezoek aan Salamanca in Spanje, het Matheus kasteel met tuin en het Douro museum in Régua, het Alpentura klooster inclusief lunch en klassiek concert. Lamego als het wijncentrum uit de geschiedenis van de Portugese wijncultuur van meer dan 2000 jaar oud maar ook het religieuze centrum van de regio met kathedraal, kerken en kloosters. Zeker ook een bezoek waard is de historische stad Guimaraes en natuurlijk Porto, haven- en handelsstad aan de Atlantische oceaan en met de prachtige tweedeks Eiffel brug over de rivier. Een cruise op de rivier de Douro is een verrassende en inspirerende reis en een onvergetelijke ervaring.

 

 
 
Cruise Consulting ctr BVBA - Lic A 6231 - Rootenstraat 7 bus 18 - 3600 Genk - info@rivercruises.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

END