Wolga 2020
Wij helpen u
graag verder
 
 
 

De Wolga is de langste rivier in Europa met een lengte van 3530 kms. en ook de Europese rivier met het grootste stroomgebied. Onder andere door de kanaalverbinding tussen de rivier de Moskva in Moskou en de Wolga is het mogelijk om vanuit Moskou via de passage over twee meren en een stukje Oostzee naar Sint Petersburg te varen..

 
ms Aleksandra 4+

Wolga cruise - 10 dagen. Moskou, Uglitch, Yaroslavl, Goritsy, Kishi, Mandrogi,
St. Petersburg.
Vertrek: mei - september 2020
Vanaf € 2354€ p.p.

 
 

Dankzij dit Moskoukanaal en andere verbindingen heeft Moskou een doorgang naar 5 verschillende zeeën. De reis van Moskou naar Sint Petersburg geeft een goed beeld van het uitgestrekte Rusland. Onderweg kunt u genieten van prachtige landschappen, vergezichten, pittoresque plaatsjes aan de oevers en historische steden zoals Uglitsch, Jaroslawl en Goritsy. U bevaart de bovenloop van de Wolga die jaarlijks het meeste water ontvangt van smeltend ijs uit de bergen en van een paar kleinere zijrivieren. In de zomer daalt het waterniveau om in september, dankzij het regenwater uit de bergen, weer op normaal niveau te komen.

De Wolga en verschillende waterverbindingen zoals het Ribynsker stuwmeer, het Ladoga meer en het Onega meer, vormen een belangrijke economische basis voor Moskou en de andere plaatsen langs deze route. De plaatsen die u onderweg bezoekt bestaan al eeuwen dankzij de Wolga. Veel Russen beschouwen de rivier dan ook als de Nationale rivier van Rusland en noemen haar dan ook Volga-Matushka, Moeder Wolga. Een reis over deze rivier geeft u een goed beeld over het leven in Rusland, haar geschiedenis en de moderne ontwikkelingen.

 
 
Cruise Consulting ctr BVBA - Lic A 6231 - Rootenstraat 7 bus 18 - 3600 Genk - info@rivercruises.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

END